Description
pierwszy dzien swiat, fajne restauracje katowice, bochnia i okolice atrakcje turystyczne, taras widokowy tatry
yyyyy
Hiszpańska firma Sammic działa na rynku gastronomicznym od niemal 60 lat. Producent reaguje na bieżące potrzeby dynamicznie rozwijającego się rynku i stale podąża za najwyższymi standardami jakości. Decyduje to o niezawodności oferowanych przez Sammic produktów.
Pakowarka próżniowa komorowa firmy Sammic z listwą zgrzewającą 2 x 465 mm wchodzi w skład innowacyjnej linii Sensor. Urządzenia z tej serii posiadają specjalny czujnik, który perfekcyjnie kontroluje parametry próżni. Pakowarka wyposażona jest w układ bezpieczeństwa z zabezpieczeniem maksymalnego czasu działania lub błędu próżni. Dla delikatnej żywności o miękkiej, porowatej konsystencji został przewidziany program „odsysania etapami”. Urządzenie posiada także funkcję marynowania produktów.
Obudowę i komorę wykonano z bezpiecznej dla żywności i trwałej stali nierdzewnej, amortyzowaną pokrywę natomiast z przezroczystego, mocnego poliwęglanu. Podświetlana klawiatura dotykowa znacznie poprawia komfort użytkowania i przyspiesza pracę. Listwy zgrzewające posiadają zakrzywione grzałki, które umożliwiają bardzo proste czyszczenie.
Cyfrowy wyświetlacz pokazuje wszystkie wartości zebrane przez czujnik. Poziom głośności pracującego urządzenia nie przekracza 75 decybeli, dzięki czemu pakowarka nie naraża użytkowników na działanie szkodliwego dla zdrowia hałasu.
Urządzenie wyposażone jest w pompę Busch oraz w dwie listwy zgrzewające dające podwójny zgrzew każda, dzięki czemu pakowana żywność zostaje doskonale i trwale zabezpieczona. Program suszenia pompy pozwala przedłużyć czas użytkowania urządzenia. Pakowarka posiada wizualny wskaźnik poziomu oleju w pompie. Wbudowany licznik godzin pracy pomaga w dokładnym ustaleniu terminu wymiany oleju.
Projektanci Sammic zadbali o możliwość komfortowego podłączenia urządzeń do prądu:
230 V (napięcie sieciowe),
400 V (napięcie międzyfazowe).
Pakowarka próżniowa Sammic pozwala na bezpieczne i długotrwałe przechowywanie zarówno surowej żywności, jak i tej poddanej już obróbce termicznej. Produkty w procesie pakowania nie tracą wagi ani wilgotności, a zapachy i smaki nie mieszają się. Ponadto urządzenie doskonale nadaje się również do celów niespożywczych – można za jego pomocą pakować tzw. produkty „non-food”, aby zmniejszyć rozmiar opakowania. Pakowarka jest homologowana przez NSF, co świadczy o gwarancji bezpieczeństwa i higieny.
Drobne_urzadzenia_gastronomiczne